Intrum Justitia

Trevlighet och Soliditet – Intrum Justitias recept för framgång

Intrum Justitias kreditarbete fungerar mestadels tvärtom. Här tar man reda på vilka som kan betala för sig, inte omvänt. Det lyckas man utmärkt med, i sitt breda och mycket nära samarbete med Soliditet.

Även i inkassobranschen är det trevlighet som vinner i längden. Det vet Intrum Justitia, Sveriges och Europas största kredithanteringsbolag.

– 99 procent av våra ingående samtal är positiva, ofta från någon som vill ställa frågor eller föreslå en avbetalningsplan, berättar Laila Svahn, affärsutvecklingschef på Intrum Justitia Sverige AB. Man har nämligen insett att nära samarbete och goda relationer med såväl kunder som skuldsatta ökar chanserna att få betalt. Allt som händer på Intrum Justitia genomsyras av kreditarbete, där information från Soliditet kombineras med en rejäl dos egna uppgifter. Det mesta av arbetet är upp-och-nervända världen; Man letar efter dem som kan betala för sig, inte efter motsatsen.

– Med hjälp av kreditinformation från Soliditet har vi utvecklat en egen Scoring-modell för företag och privatpersoner. Den ger scorer från 1 till 100, procentuell chans att någon kan betala för sig, förklarar Laila.

Med 1, 3 miljoner ärenden per år, drygt 5 000 per dag, ligger fokus på snabba flöden. Gäldenärslistan behandlas av Soliditet-datorernas nattskift, och till morgonfikat har Intrum Justitia en fräsch Score på var och en.

– De med högst Score brukar vi kontakta kronofogen om, exemplifierar hon. Vid fakturaköp och med nya kunder ägnar sig dock Intrum åt klassiskt kreditarbete, med hjälp av i första hand Rating och bokslutsanalyser. Men Intrum har dessutom en etikribba, som nya kunder tvingas passera. Etik är A och O för oss, och de som någon gång har agerat oetiskt mot oss eller mot sina kunder vill vi inte se igen.

Intrum Justitia har samarbetat med Soliditet i tio år. Men inte av gammal vana.

– Nej, vi granskar de olika leverantörerna noga varje år och genomför nya upphandlingar. Än så länge kan ingen mäta sig med Soliditets erbjudande, konstaterar hon. Samarbetet är så tätt att Intrum Justitia hjälper Soliditet att vidareutvecklas ytterligare. Att det till exempel går att prenumerera på uppdaterade konkursregister hos Soliditet är Intrums förtjänst.

Fakta om Intrum Justitia

Intrum Justitia Sverige AB är ett tjänsteföretag inom kundfordringar, fakturering, kreditinformation och kreditadministration. Företaget har cirka 380 anställda och kontor i Nacka, Göteborg, Uppsala och Varberg. 2010 omsatte Intrum Justitia Sverige drygt 500 Mkr. Intrum Justitia grundades 1923 i Jönköping av Sven Göransson, och i dag är företaget noterat på Stockholmsbörsen. Huvudkontoret ligger i Nacka. VD och koncernchef är Lars Wollung.

Läs gärna mer på www.intrum.se

 

Svårt att hitta?

Se webbkartan
Kundservice: 08-558 059 00
 
© Soliditet 2018. All Rights Reserved