BMW Financial Services

De gör BMW-drömmen sann och stoppar bedragare

BMW Financial Services ser med smart finansiering till att allt fler kan skaffa sin drömbil BMW. Men de med oärliga avsikter får nobben, med hjälp av Soliditet.

BMW håller ställningarna som prestigebilen nummer ett, dock tyvärr även bland bedragare. Lise-Lotte Edström, Operations Manager på BMW Financial Services nordiska huvudkontor i Solna, har tvingats lära sig mycket om bedrägerier.

– En av trenderna bland bedragarna just nu är att anlita hemvändare som målvakter, personer som är på väg att flytta tillbaka till sina hemländer och har fläckfria kreditupplysningar, berättar hon. Ett annat allt vanligare scenario är att företag med god rating köps upp av ljusskygga personer, vilka sedan på kort tid gör väldigt många bilinköp mot kredit via sina företag.

– De är mycket svåra att upptäcka, men med hjälp av SFS, Soliditet Fraud Solutions, ska vi få en chans att stoppa dem i tid.

Två tredjedelar av BMW Financial Services kunder är privatpersoner. Här bygger kreditarbetet dels på traditionella kredituppgifter, dels på Soliditets Scoring-modell. För företagskunderna är Ratingen basen i Soliditets beslutsstödsystem Decision Support, kompletterad med bokslutsanalyser, Paydex, objekt- och kalkylupplägg.

På BMW Financial Services fattas kreditbesluten på olika nivåer. De allra flesta besluten fattar de enskilda kredithandläggarna med hjälp av Decision Support. Resultatet av allt detta är mycket gott. De klarar nämligen att hålla kreditförlusterna på en låg nivå med hjälp av Soliditets tjänster, trots företagets tydliga säljfokus.

– Jag uppskattar vårt goda samarbete och den goda relationen med nyckelpersoner inom olika områden hos Soliditet, säger Lise-Lotte Edström.

Fakta om BMW Financial Services

BMW Financial Services AB är ett kreditmarknadsbolag, helägt av BMW Group. Företaget finansierar cirka 15 000 bilar per år i Sverige, via olika typer av leasing och avbetalning. Totalt finansieras cirka 3,1 miljoner bilar via BMW Financial Services i hela världen.

Bil och motorcykelföretaget BMW (Bayerische Motoren Werke) AG grundades 1916. Koncernen omsatte 2010 drygt 50 miljarder euro och har nära 100 000 anställda. Bland dotterbolagen märks Rolls-Royce och MINI. Huvudkontoret ligger i München, koncernchef är Norbert Reithofer och huvudägare är familjen Quandt.

Läs gärna mer på www.bmw.se

 

Svårt att hitta?

Se webbkartan
Kundservice: 08-558 059 00
 
© Soliditet 2018. All Rights Reserved