Auto-centrum

Vi vill att både kunder och medarbetare ska känna sig trygga och sedda

Auto-Centrum har sålt och servat last- och transportbilar i snart 20 år. Med huvudkontor i Västerås och försäljningskontor i Katrineholm och Norrköping finns Auto-Centrum alltid nära sina kunder. Företaget drivs av Jan Carlsson och Eva och Tobbe Käll.

Auto-Centrums VD Jan Carlsson har varit verksam i last- och transportbilsbranschen sedan 1965. Han arbetade från början med Hanomag-Henchel som sedan övergick i Mercedes-Benz-koncernen. 1992 startade han egen verksamhet och blev återförsäljare av Mercedes-Benz last- och transportbilar. 

– Det här är en spännande och dynamisk bransch. Det är en bransch i ständig och snabb utveckling, säger Jan Carlsson.

Under de 19 år som företaget har varit verksamt har man vuxit och gått från sju anställda till dagens 22. Omsättningen har ökat från 9 miljoner kronor till 110 miljoner kronor. För fyra år sedan byggde de ut sin fastighet för att få mer moderna och ändamålsenliga lokaler. Framgångsreceptet är enligt Jan Carlsson de korta beslutsvägarna, den höga serviceandan och den höga medarbetarkompetensen. 

– Vi driver företaget efter vår specifika affärskultur. Vi vill att både kunder och medarbetare ska känna sig trygga och sedda. Alla delar är lika viktiga för företagets framgång, säger Jan Carlsson.

2003 erhöll Auto-Centrum AAA för första gången. Certifieringen är en mycket viktig del i företagets affärskultur och har förenklat företagandet på flera sätt.

– När jag gör beställningar är det aldrig någon som ifrågasätter vår kreditvärdighet. I och med att vi har AAA så vet våra leverantörer att vi är ett tryggt och solitt företag, säger reservdelschef Lars-Inge Lennartsson. Gustaf Linder är nyanställd och kom till Auto-Centrum efter många anställningsår hos en större arbetsgivare. AAA var ett av de kriterier han tittade på innan han bestämde sig för att byta tjänst.

– Jag ville veta att företaget hade god ekonomi och att det fanns en trygg framtid. Ett välskött företag är också en bra arbetsgivare, säger Gustaf Linder. När Jan Carlsson startade sitt företag 1992 hade han ganska klara visioner om var företaget skulle befinna sig tio år senare. Målen nåddes med råge, och även de efterföljande åren har gått bra trots lågkonjunktur och finanskris.

– Visst märkte även vi av konjunkturnedgången, men i och med att vi alltid har varit noga med att skapa likvid säkerhet i företaget under de goda åren så fanns det reserver kvar när det blev mindre goda år. Så tycker jag att sunt företagande ska gå till, säger Jan.

Jan, Eva och Tobbe sätter nu upp nya mål och satsar inför framtiden. Trots att Jan har nått pensionsålder så har han inga planer på att gå i pension.

– Det är jättesvårt. För mig känns det skönt att min dotter Eva och hennes man Tobbe nu finns med i bolaget och har tagit över några av de viktigaste ansvarsuppgifterna, men jag tycker fortfarande att detta är så roligt. Så länge jag får vara frisk och kroppen håller så kommer jag att fortsätta, säger Jan Carlsson.

 

Svårt att hitta?

Se webbkartan
Kundservice: 08-558 059 00
 
© Soliditet 2018. All Rights Reserved