Diplomering

Diplomen som visar din kreditvärdighet i affärsvärlden

Sedan 1908 har företag värderats av oss på Soliditet, diplomeringen startades 1996. Men vårt kreditvärderingssystem startades redan 1989 och är Nordens äldsta och mest etablerade. Varje kvartal diplomerar vi de företag som haft AAA (Trippel-A), AA (Dubbel-A) eller A (Enkel-A) i minst 12-15 månader. Tack vare kvaliteten i vår kreditvärderingsmodell, vår integritet och långa historia (det hela startade 1908) vårt ratingsystem vunnit både erkännande och en mycket hög kännedom. Något som idag hjälper företag att göra bättre och säkrare affärer i hela Norden.

Som kreditvärdigt företag har du möjlighet att beställa ett diplom. Men tro inte att det bara är en snygg prydnad att hänga på väggen, ett ratingdiplom ger också viktig information om hur många som uppnått kriterierna för att bli diplomerad under det senaste året.

Ett AAA-företag som arbetar långsiktigt och har haft sin höga kreditvärdighet under en längre period, har även möjlighet att köpa exklusiva diplom i en skala från brons till diamant. Soliditet har i Norden en enhetlig kreditrating, ratinghistorik och limit.

Kriterier för diplomering

Kreditrating AAA ges endast ut till aktiebolag. Bolaget ska dessutom omsätta mer än 2 miljoner kronor, bedrivit verksamhet i minst 10 år och nyckeltalen ska vara väsentligt över branschens genomsnitt. AA är den högsta rating som ges till handels-, kommanditbolag eller enskild firma. Läs mer i vår Ratingguide.

 

Svårt att hitta?

Se webbkartan
Kundservice: 08-558 059 00
 
© Soliditet 2018. All Rights Reserved